Je bevindt je hier: Home / Blogs / Blog / Mijn cadeaudochter, een verademing

Mijn cadeaudochter, een verademing

Marije van den Bovenkamp‘Papa! Pahaaaaaap! Kom nou!’ Mijn stiefdochter (9) roept vanuit de badkamer. Ze zit al een tijd in bad te spelen en wil nu dat haar vader nog even haar haren komt wassen. Papa staat net met zijn handen in de marinade en kijkt mij hulpeloos aan. ‘Ja hoor schat, ik ga wel even.’

Toen wij net een samengesteld gezin vormden, hebben we afgesproken: ik ‘regel’ mijn kinderen, jij de jouwe. En vanzelfsprekend springen we af en toe voor elkaar in. Het voordeel is dat we allebei niet zeven dagen per week druk zijn met kids. Want als mijn kinderen er zijn, kan mijn vriend zijn eigen dingetjes doen en als zijn kinderen er zijn (en de mijne niet) heb ik meer tijd voor mijzelf.

In de badkamer aangekomen tref ik mijn stiefdochter aan in een bad vol speeltjes en met kletsnatte haren. ‘Joepie, kom jij mijn haren wassen?’ zegt ze. ‘Ja, papa is even druk met het eten.’ En ik sop haar lange haren in. Na het uitspoelen pakt ze zelf al de crèmevoeding.

‘Ik ben blij dat jij mijn haren komt wassen, want jij kan dat veel beter dan papa. Papa vergeet altijd de wasverzachter (ze bedoelt de crèmevoeding) en daar worden mijn haren zoooo lekker zacht van. Dan heb ik geen klitten meer.’

Met een glimlach op mijn gezicht ruimen we samen alle speeltjes op, ik droog haar af en laat het bad leeg lopen. ‘Wil je nu zo mooi doen met de handdoek?’ vraagt ze. Ik wikkel haar haren in de handdoek en zet het als een tulband op haar hoofd. Dan voelt ze zich een heel deftige mevrouw. Heupwiegend verlaat mijn cadeaudochter de badkamer.

‘Gaan we samen de kleding uitzoeken die ik aan kan doen? Want dat kun jij zo goed.’ Nadat mijn stiefdochter is aangekleed, föhn en kam ik haar mooie lange lokken. En samen overleggen we hoe ze haar haren wil, terwijl zij de elastiekjes en speldjes uitzoekt die goed bij haar jurk passen.

Ten opzichte van onze drie praktisch ingestelde jongens, die nooit in bad willen, maar heel snel en kort willen douchen en die het geen biet interesseert welke kleding ze aantrekken, is een meisje in ons samengestelde gezin een verademing voor mij.

Geplaatst op 3 augustus 2015

Bekijk hier het complete blogoverzicht


 

 

 

 

 

Contact

  • Postbus 365, 1270 AJ, Huizen 
  • T +31  (0)35 542 95 48 

Winkelwagen

 x 
Totaal: 0.00
Je winkelwagen is leeg