Je bevindt je hier: Home / Blogs / Marjolein Mantelaers

Marjolein Mantelaers

 Marjolein Mantelaers is leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs en eigenaar van Docentenleven.nl. Na een bachelor Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden besloot Marjolein, dochter van een leraar Engels, dat ze het onderwijs in wilde; het bloed stroomde uiteindelijk toch waar het niet gaan kon. Ze onderzocht de mogelijkheden en koos voor de lerarenopleiding in combinatie met een baan als leraar (én een druk gezin met vier kinderen). Inmiddels is ze bijna afgestudeerd als onderwijskundige en helpt ze (startende) leraren en teams met hun stappen naar en binnen het onderwijs. Voor haar masterstudie doet ze onderzoek naar zij-instromers en de stress die zij ervaren tijdens hun omscholingsperiode. Daarnaast volgt Marjolein een post-hbo-traject tot werkplekbegeleider om startende en studerende leraren nog gerichter te kunnen helpen.


 
 

 

 

 

Hieronder vind je de blogs van Marjolein.

 


 

Lezen met pubers? Maak er een routine van!

‘Iedere les beginnen we met tien minuten lezen.’ Ik kijk de havo 2-klas rond. Aan het begin van deze eerste les na de zomervakantie vertel ik hoe ik te werk ga en wat ik dit schooljaar van mijn leerlingen verwacht. Lees verder >>

 


 

Toch wel cool 

Halverwege het jaar neem ik een klas over van een collega. Dat dit niet ideaal is, daar zal iedereen het waarschijnlijk wel over eens zijn. Je wilt het liefst dat een klas het hele jaar door dezelfde docent voor een vak heeft. Toch zijn er genoeg redenen te benoemen waarom het nu eenmaal soms anders loopt. Lees verder >>


 

Ik zie jou

‘Ik zie jou.’ Deze zin zag ik laatst voorbijkomen op de Instagrampagina van een collega-docent. En met ‘jou’ had ze het niet over mij. Of haar volgers in het algemeen. Ze had het over haar leerlingen. Lees verder >>

Contact

  • Postbus 365, 1270 AJ, Huizen 
  • T +31  (0)35 542 95 48 

Winkelwagen

 x 
Totaal: 0.00
Je winkelwagen is leeg