Dit is een verschrikkelijk boek

 15,00

Anton Horeweg

In dit toegankelijke boek voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar, worden zaken besproken die voor kinderen traumatisch kunnen zijn. Dat kan zijn het overlijden van een dierbare, een vechtscheiding van ouders, gepest worden, ziekte, maar ook: verwaarlozing, mishandeling en misbruik. Dat dit dingen zijn waar kinderen niets aan kunnen doen, daar zijn volwassenen het over eens.

Klik hier voor de lesvoorbereiding bij het boek, die Anton Horeweg speciaal voor de Week tegen kindermishandeling ontwikkelde.

‘Anton schrijft zonder poeha, hij spreekt de kinderen aan en weet de juiste toon te treffen. Er is gelukkig ook plaats voor een beetje humor bij de loodzware boodschap.[…] leg dit boek op school, want als je er maar een kind mee helpt is het al zijn investering waard geweest.’
Bertus Meijer, Onderwijsenzo

In dit toegankelijke boek voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar, worden zaken besproken die voor kinderen traumatisch kunnen zijn. Dat kan zijn het overlijden van een dierbare, een vechtscheiding van ouders, gepest worden, ziekte, maar ook: verwaarlozing, mishandeling en misbruik. Dat dit dingen zijn waar kinderen niets aan kunnen doen, daar zijn volwassenen het over eens.

Maar hoe kun je als kind weten dat het niet jouw schuld is, en met wie je erover kunt praten? Dat kun je alleen weten als iemand het je vertelt. Dat doet meester Anton in dit boek.

Dit boek is voor alle gewone kinderen (die vaak niet meer geloven dat ze normaal zijn), die abnormale dingen meemaken (maar dat weten ze vaak nog niet).

‘Dit is dan misschien wel een verschrikkelijk boek, maar naar mijn idee ook een heel belangrijk boek! Ikzelf had in ieder geval dit boek heel graag willen lezen toen ik net zo oud was als jij. Ik heb namelijk heel lang gedacht dat wat ik thuis meemaakte, mijn schuld was en daar heb ik best lang last van gehad.

Als je nare dingen meemaakt thuis of je ziet dat een vriendje of vriendinnetje nare dingen meemaakt, is het belangrijk om te weten dat je er iets aan kunt doen.’
– Kim van Laar, directeur Team-Kim 

‘Beschouwend en respectvol geschreven in beeldend Nederlands dat ervoor zorgt dat je, ondanks de ‘verschrikkelijk-heid’ toch door blijft lezen. Met woordenlijst en verwijzingen. Voor iedereen die in zo’n verschrikkelijke situatie opgroeit én voor (professionele) opvoeders om je te realiseren hoe (jouw) gedrag de ander kan versterken, ondersteunen en ont-schuldigen. Jammer genoeg een onmisbaar boek.’ – redactie, NBD Biblion

‘Anton Horeweg schreef al veel boeken als steun bij het dagelijkse werk in het onderwijs. Nu verscheen dit boek voor kinderen die iets ergs hebben meegemaakt, een traumatische ervaring. Anton legt kinderen uit dat hun brein dan met hen aan de loop gaat, welke reacties ze dan vertonen, dat het niet hun schuld is en vooral dat je er met iemand over moet praten. Ook gaat hij in op de rechten van het kind. De illustraties zijn aansprekend. Een klein maar nuttig boekje.’ – Expertisecentrum Omgaan met Verlies 

 

‘Geraakt, ontroerd, onder de indruk. Zo voelde ik me toen ik gisteren dit boekje had uitgelezen. Wat een práchtig boekje voor kinderen én volwassenen! Ik zou het zo willen uitdelen aan alle kinderen op scholen.’ – Angelique Rijk, auteur van ‘Onzichtbaar.

Klik hier voor een Youtube-video met daarin toelichting bij het gebruik van het boek.

 Wil je dit boek met je hele groep lezen?

Maak dan gebruik van de aantrekkelijke kwantumkorting*:

  • Vanaf 5 exemplaren slechts € 12,95 per stuk
  • Vanaf 15 exemplaren slechts € 9,95 per stuk

* Alleen geldig in Nederland.

ISBN

9789493209060

Doelgroep:

Formaat:

18×18

Uitvoering:

paperback

Omvang:

72 pagina's

Leeftijd:

Ook interessant voor jou…

Winkelwagen
Scroll naar boven