Nieuw!
Meidenvenijn komt overal voor: op school en thuis, maar ook in de digitale wereld. Het is belangrijk om als docent alert te zijn bij de groepsvorming, omdat bij pubers het onderlinge sociale proces vaak belangrijker is dan de lesstof die jij probeert uit te leggen. Er ligt zeker ook voor de mentoren een taak om meidenvenijn in kaart te brengen en de groep veilig te maken. Hoewel meidenvenijn misschien onschuldig lijkt, brengt het schade toe, die soms een leven lang voortduurt.
Hoe pak je meidenvenijn aan? Wanneer moet je ingrijpen, en hoe? Wat als de aanpak niet werkt? Wat is de rol van de antipestcoördinator?
Downloads
Achterin dit boek vind je een aantal praktische bijlagen, die je – als je het boek hebt aangeschaft – hier kosteloos kunt downloaden. Het wachtwoord vind je in het boek. Veel succes!
Reacties op Meidenvenijn in het basisonderwijs:
‘Er is veel meer over dit fenomeen te zeggen dan je in eerste instantie denkt. Dit boek gaat er op een prettige en toegankelijke manier mee om. Zeer geschikt om als team mee aan de gang te gaan want het is een zaak van de hele school ook al speelt het misschien maar in een enkele groep.’ – Bertus Meijer, onderwijsenzo
‘Anke Visser is er goed in geslaagd om helder over te brengen wat meidenvenijn is en wat je eraan kunt doen. Door de koppeling van de Queenbee-theorie aan diverse manieren om pesten aan te pakken, ontstaat een krachtig geheel. Dit boek zou elke leerkracht moeten lezen!’ Arja Kerpel – Wijleren.nl